Midye Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 14 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Midye tatlısı, iç harcı antep fıstığı ve ceviz ile doldurulan şerbetli bir tatlıdır. Yapılışı cevizli baklavaya benzeyen bu tatlı, özellikle bayramlarda ve kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. İsmini, görünümünden alan bu tatlı genellikle dondurma veya kaymak ile birlikte servis edilir. Özellikle Antep ve çevresinde çok ilgi gören bir tatlıdır. Malzemeler hazırsa, evde midye tatlısı nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

Alternatif olarak çullama tatlısı ve dudove tarifine de göz atın.

Midye Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Açarken kullanmak için:

Şerbeti için:

Midye Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için; Öncelikle şeker ve suyu tencereye alarak kaynamaya bırakın.
  2. Şerbet kaynamaya başladığında içerisine limon suyu ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Hamur için; Nişasta, tereyağı ve antep fıstığı dışındaki hamur malzemelerini karıştırma kabına alın.
  4. Malzemeleri yoğurarak yumuşak bir kıvam elde edin.
  5. Hazırladığınız hamuru 20 bezeye ayırın ve 30 dakika dinlendirin.
  6. Bezeleri 2'ye ayırın. İlk aşamada yalnızca 10 beze kullanılır.
  7. Bezeleri tek tek pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üst üste koyun.
  8. 10 taneyi açarak üst üste koyduktan sonra tek bir yufka olarak açabileceğiniz şekilde büyük açın.
  9. Yufkayı sıkı bir şekilde rulo yapın. Ruloyu bir parmak genişliğinde kesin.
  10. Kestiğiniz parçaları yan yatırarak merdane yardımıyla hafifçe açın.
  11. Antep fıstıklarını blenderdan geçirerek küçük parçalar haline getirin.
  12. Açtığınız hamurların ortasına antep fıstığı yerleştirin ve poğaça kapatır gibi kapatın.
  13. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız hamurları tepsiye dizin.
  14. Kalan 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirin.
  15. Hamurların üzerine şekil vermek için çatal ile çizgiler atın.
  16. Ardından tereyağını tavada eritin ve kaşık yardımıyla hamurların üzerinde gezdirin.
  17. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  18. Tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin.
  19. Tatlı şerbeti çektiğinde servise hazır olur. Afiyet olsun.

Midye Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife ilk olarak şerbetten başlayın. Bu sayede zaman kazanabilirsiniz.
  2. Tatlının iç harcında antep fıstığı yerine ceviz de kullanabilirsiniz.
  3. Son aşamada tatlı sıcak, şerbet soğuk olacaktır.
  4. Şerbetin çekmesi için en az 10 dakika dinlendirin. 
  5. Midye tatlısını Maraş dondurması ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Özel Günler Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Selanik Susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru