Kekli Baklava
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kekli Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kek için

Şerbet için

Kekli Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şeker, su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta, şeker, vanilyayı mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve cevizi ekleyip karıştırın. Baklava yufkalarının aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 10 tanesini üst üste dizin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız kek hamurunu üzerine yayın. Kalan yufkaları da yine aralarını yağlayarak hamurun üzerine yerleştirin. En üste eritilmiş tereyağı dökün ve kare dilimleyin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğuyan şerbeti dökün. Dinlendirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Bademli Şam Tatlısı Tarifi
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi
Yumurtasız Şekerpare Tarifi
Sarma Kadayıf Tarifi
Tarak Tatlısı Tarifi
3 malzemeli şambali