İçi Kadayıf Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İçi Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

İçi Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç malzemesi için tereyağının yarısını eritip kadayıfın üzerine dökün. Kadayıflar yumuşayıncaya kadar elinizle ovalayıp içini hazır hale getirin.
  2. Şerbet için tencereye şeker ile suyu koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbetin koyulaşması için 15 dakika kaynatıp limon suyu ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Soğuması için şerbeti kenarda bekletin.
  3. Yumuşamış tereyağının yarısını, 2 yumurta (Birinin sarısını ayırın), yoğurt, sirke ve kabartma tozu ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp, her bezeyi elinizle bastırarak çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların ortalarına hazırladığınız kadayıfları bölüştürüp üzerlerini kapattıktan sonra yuvarlayın. Kapatılan bölüm alta gelecek şekilde tatlıları yağladığınız fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürüp, ortasına 1’er tane fındık batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip, fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare