Cennet Çamuru
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kilis mutfağından eşsiz bir tarifle karşınızdayız. Muhallebili kadayıf, fıstıklı kadayıf gibi birçok tarifte kullanılan kadayıf, özellikle şerbetli tatlı yapımında kullanılır. Bayram sofralarının vazgeçilmezi haline gelen cennet çamuru ise, kadayıf ve antep fıstığı ile hazırlanan bir tatlıdır. Görünümü ile künefeyi andıran bu tatlı, kaymak eşliğinde servis edilir. Peki, nefis mi nefis cennet çamuru nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, cennet çamuru tarifi için detaylara geçebiliriz.

Antep fıstığı ve kadayıfın buluşmasıyla ortaya çıkan şahane bu lezzet Şef Deniz Orhun’dan geliyor.

Cennet Çamuru Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için:

Cennet Çamuru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kadayıfı keserek küçük parçalar haline getirin.
  2. Bir tavada tereyağını eritin ve kadayıfları ekleyerek iyice kavurun.
  3. Süt, su ve şekeri bir tencerede kaynatarak şerbeti hazırlayın.
  4. Ocaktan aldığınız kadayıfa yavaş yavaş ve karıştırarak şerbeti ekleyin. Fıstığı da ilave ederek karıştırın ve yoğurarak iyice yedirin.
  5. Karışımı geniş bir kaba boşaltarak yayın ve üzerine kaymak ilave ederek servis edin.
1 Porsiyon Cennet Çamuru Kaç Kalori?
  1. Cennet çamurunun 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 255 kaloridir. Şerbetli bir tatlı olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru