Şeftalili Ve Cevizli Pasta
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 60 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftalili Ve Cevizli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kek hamuru için

Krema için

İç malzeme için

Süslemek için

Şeftalili Ve Cevizli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel pastayı, yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Pasta hamuru için yumurtalar ve tuzu çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Şeker, kahve ve cevizi ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu başka bir kaba eleyip karıştırın.

Yumurtalı karışıma azar azar yedirerek ekleyin ve tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın. Ilık tereyağını ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kelepçeli bir kalıba dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Krema için iki yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Vanilya, un, suyla ezilmiş nişasta, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Tencerede kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ilave edin ve karıştırın. Soğuyana kadar mikserle çırpın. Serin bir ortamda bekletin.

Şeftalileri soyup ince dilimleyin. Keki enine ortadan ikiye kesin.

Şeftali suyunu hafif ısıtıp kek dilimlerinin üzerine gezdirin. Alt kek dilimini tel ızgara üzerine alın. Üzerini şeftali dilimleriyle kaplayın. Diğer kek dilimini üzerine kapatın. Kekin tüm yüzeyini kakaolu krema ile kaplayın. Kenarlarını granül çikolata ile süsleyin. Üzerine çekilmiş ceviz serpin.

Sütlü ve sütsüz çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritip cevizleri bulayın. Çikolatalı cevizleri değişimli olarak pastanın üzerine dizin. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta