Zencefil Ve Kuru Üzümle Ağır Ateşte Pişmiş Armut
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zencefil Ve Kuru Üzümle Ağır Ateşte Pişmiş Armut Tarifi İçin

Malzemeler

Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut servis için

Zencefil Ve Kuru Üzümle Ağır Ateşte Pişmiş Armut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yanında dondurma ile servis edeceğiniz nefis zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut tarifimiz için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.

  1. Fırını 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba (Ocakta pişecekse kapaklı bir tencereye) armutları ve üzümleri yerleştirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Fırın kabının kapağını kapatıp armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Eğer ocakta yapıyorsanız, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca kısık ateşte armutları zaman zaman çevirerek, yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra yanında krema veya dondurma ile birlikte servis yapın.

Nefis armutlu tatlı tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Diyet Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti