Yabanmersinli Şeftalili Gevrek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yabanmersinli Şeftalili Gevrek Tarifi İçin

Malzemeler

Streusel için

İçi için

Yabanmersinli Şeftalili Gevrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını açık renk bir tavaya alın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak eritin. Rengi kahverengi olana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tereyağı kahverengi olduğunda hemen ateşten alın ve saklama kabına ya da bir fırın kabına boşaltın. Sıkıca kapayıp buzdolabında ya da buzlukta katılaşana kadar bekletin. Tereyağı soğuduğunda, kalan streusel malzemelerini bir kasede çırpıp kenara alın.
  2. Fırın kabını yağlayın. İçi için olan bütün malzemeleri karıştırıp fırın kabına aktarın. Tereyağını bir çatal yardımıyla kırarak yula ı karışıma ekleyin ve karışım parça parça olana kadar karıştırın. Streusel’ı meyvelerin üzerine eşit olacak şekilde serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında meyvelerin suları kenardan fokurdamaya başladığında ve üzeri hafif kızarana kadar 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve servis etmeden önce biraz soğumasını bekleyin. Dilediğiniz gibi ılık ya da soğuk şekilde servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti