Vişneli Çörek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Kızartmak için

Üzeri için

Vişneli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un ve tuzu geniş bir kapta harmanlayın. Küp doğranmış tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla ufalayarak iyice yoğurun. Kefir ve yumurta sarısını bir kapta çırpın ve una ekleyerek karıştırın. Hamuru streç filme sararak 1 saat buzdolabında bekletin. Vişne, su, şeker, vanilya ve gıda boyasını sos tenceresine alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca un ekleyip karıştırın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın. 15 cm çapında yuvarlak bir kalıp ile hamuru parçalara kesin. Vişneli karışımı içlerine paylaştırın. Çırpılmış yumurtayı hamurun kenarlarına sürerek yarım ay şeklinde kapatın ve açılmaması için çatalla kenarlarına bastırın. Hamurları kızgın yağda önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve kağıt havlu üzerine dizin. Çikolatayı benmari usulü eritin ve yağlı kağıttan yapılmış külah içine doldurun. Çöreklerin üzerine çizgiler şeklinde sıkın. 15 dakika beklettikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti