Vişneli Biscotti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Biscotti Tarifi İçin

Malzemeler

Vişneli Biscotti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve 1 bardak şekeri büyük bir cam kaseye alıp mikserle çırpın. 
  2. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyip karışıma ilave edin. 
  3. 2 yemek kaşığı dolusu vişne suyunu hamura ekleyin. Vanilya, vişne ve bademleri de ilave edip hamuru yoğurun. 
  4. Hamuru ikiye bölerek hafifçe unlanmış tezgahta rulo şekline getirin. 1 cm kalınlığında olacak şekilde rulo hamurların üzerine bastırın. 
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. 
  6. Her ruloyu keskin bir bıçakla verev olarak 16-18 parçaya kesin. Fırının ısısını 150 dereceye indirip her iki tarafını sekizer dakika pişirerek fırından alın. 
  7. Hafifçe ılınmaya başladığında dilimleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti