ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR VİŞNELİ BİSCOTTİ

Vişneli Biscotti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli Biscotti Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr vişne
  • 4 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı file badem
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 60 gr tereyağı

Vişneli Biscotti Nasıl Yapılır?

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve 1 bardak şekeri büyük bir cam kaseye alıp mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyip karışıma ilave edin. 2 yemek kaşığı dolusu vişne suyunu hamura ekleyin. Vanilya, vişne ve bademleri de ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru ikiye bölerek hafifçe unlanmış tezgahta rulo şekline getirin. 1 cm kalınlığında olacak şekilde rulo hamurların üzerine bastırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Her ruloyu keskin bir bıçakla verev olarak 16-18 parçaya kesin. Fırının ısısını 150 dereceye indirip her iki tarafını sekizer dakika pişirerek fırından alın. Hafifçe ılınmaya başladığında dilimleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.