Tel Kadayıflı Panna Cotta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tel Kadayıflı Panna Cotta Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Tel Kadayıflı Panna Cotta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Dilerseniz tel kadayıflı panna cottaları ters çevirmeden üzerine kadayıfları ekleyip servis yapabilirsiniz.
  1. Kremadan 50 ml kadarını bir kaseye alın ve toz jelatini ekleyip içinde kaynayan su olan bir kabın üzerine oturtun. Benmari usulü kremayı ısıtın ve jelatin eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Kalan kremayı bir tencereye aktarın. Şekeri ve vanilyayı ekleyin. Şeker iyice eriyinceye kadar kısık ateşte ısıtın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Jelatin ve krema karışımını da ekleyin.
  3. Yoğurdu ayrı bir yerde pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve kremalı karışıma ilave edin. Chia tohumunu da ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. 
  4. Servis yapmadan önce tel kadayıfı hazırlayın. Bunun için tereyağını kısık ateşte erittikten sonra tel kadayıfın üzerine dökün. İyice didikledikten sonra geniş bir tavada şekerle birlikte kavurun. Tarçını ekleyip tatlandırın. 
  5. Buzdolabından aldığınız panna cottaları servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Küçük parçalar halinde kıtırlaştırdığınız ılık tel kadayıfları panna cottaların üzerine serpin ve hemen servis yapın.

    Lezzetli tel kadayıflı puding tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Diğer Tarifler Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti