Taze Meyveli Aşure
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan aşurenin tarihi çok eskilere dayanır. Her sene aşure yapılma tarihi değiştiği için mevsim malzemelerine göre aşureyi uyarlayabilirsiniz. Sizler için yaz aylarında hazırlayabileceğiniz taze meyveli bir aşure tarifi paylaştık. Sizler ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detaylarına geçebilirsiniz. 

Tam ölçülü aşure tarifine göz atmayı unutmayın.

Taze Meyveli Aşure Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Meyveli Aşure

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Meyveler yıkanır, kabukları soyulur ve eşit şekillerde küp küp doğranır.
  2. Tencereye portakal suyu, su eklenir. 
  3. Elma ve armut içerisine eklenerek pişirilir.
  4. Pirinç, şeker, tarçın ve karanfil ekleyin.
  5. 10 dakika sonra kayısı, şeftali, çilek ve üzümü ilave edin.
  6. Buğdayları ekleyin ve 15 dakika kaynatın.
  7. Kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra servis edin.
  Püf Noktası
  • Damak tadınıza göre şeker miktarını arttırabilirsiniz.
  • Daha yoğun bir kıvam istiyorsanız nişasta ilave edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti