Tarçınlı Elma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Elma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için:

1 su bardağı çırpılmış krem şanti

Tarçınlı Elma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaları soyup her birini 8 dilime kesin. Çekirdekli kısımlarını bıçakla keserek temizleyin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın.
  2. Elma dilimlerini ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika çevirerek kızartın.
  3. Pişmesine yakın üzerine şeker ve tarçın serpip karıştırın. Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakın.
  4. Elma dilimlerini servis tabaklarına alıp düzgün şekilde dizin. Üzerine tavada kalan pişme suyunu gezdirin.
  5. Çırpılmış kremşantiyi yıldız uçlu sıkma tüpüne alıp elma dilimlerinin ortasına bir miktar sıkın. Tarçın serpip soğuk olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : BEZE İLE SUNABİLİRSİNİZ
    Tarçınlı elmaları, kremşanti yerine pastanelerden hazır olarak bulabileceğiniz beze ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Elmalı Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti