Tam Ölçülü Ayva Reçeli Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tam ölçülü ayva reçeli tarifi, hem rengindeki o doğal kırmızılıkla hem de yoğun aromasıyla göz doldurur. Özellikle mevsiminde toplanan ayvalarla hazırlanan tam ölçülü ayva reçeli tarifi, ister klasik ekmek üstü sunumlarla ister tatlıların yanında farklı dokunuşlarla sofralara nostaljik bir tat katar. Kıvamını ayvanın çekirdeklerinden, lezzetini ise sabırla pişirilmesinden alan bu reçel, doğru tekniklerle hazırlandığında uzun süre tazeliğini korur. Peki; ayva reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Kuru İncir Reçeli tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tam ölçülü ayva reçeli tarifi kaç kaloridir?

Bir porsiyon tam ölçülü ayva reçeli tarifi 90 kaloridir.

Tam Ölçülü Ayva Reçeli Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Tam ölçülü ayva reçeli tarifi tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Ayva yerine/yanında alternatif meyveler:

Şeker alternatifleri:

Limon suyu yerine:

Aroma artırıcı alternatifler:

Ekstra Dokunuşlar:

Tam Ölçülü Ayva Reçeli Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkarın. Küp küp doğrayın. Hemen kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.
  2. Tencereye su ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırarak ısıtın.
  3. Şekerli su kaynamaya başlayınca doğranmış ayvaları ve limon suyunu tencereye ekleyin.
  4. Orta ateşte, ara ara karıştırarak ayvalar yumuşayıncaya ve reçel kıvamı alana kadar yaklaşık 40–50 dakika pişirin.
  5. İsterseniz pişmenin başında karanfil veya çubuk tarçın ekleyebilirsiniz. Reçel piştikten sonra çıkarın.
  6. Reçelin kıvamını kontrol etmek için küçük bir tabak soğuk suya biraz reçel damlatın. Akmıyorsa kıvamı tamamdır.
  7. Reçeli temiz ve kuru kavanozlara koyun, kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Taze köy ekmeği, tereyağı ve ayva reçeli üçlüsü enfes bir kahvaltı keyfi sunar.
  • 1-2 kaşık yoğurt üzerine ayva reçeli ve birkaç damla ayva şurubu ekleyerek doğal bir tatlı elde edebilirsiniz.
  • Cheesecake, panna cotta ya da muhallebi gibi tatlıların üzerine sos olarak kullanabilirsiniz.
  • Kahvaltılık krep ve pankeklerin üzerine gezdirerek tatlı bir dokunuş ekleyin.
  • Kurabiye ya da tart iç harcı olarak kullanıldığında farklı ve aromatik bir sonuç verir.
  Püf Noktası
  • Ayva çekirdeklerini pişirme sırasında tencereye koyarsanız reçelin rengi daha kırmızı olur ve doğal pektin sayesinde kıvamı koyulaşır.
  • 1 kg ayvaya yaklaşık 750 gr şeker idealdir. Daha az şekerli isterseniz, şeker miktarını 600 gr’a indirebilirsiniz; ama raf ömrü azalabilir.
  • Reçelinizin olup olmadığını anlamak için birkaç damla reçeli soğuk tabağa damlatın. Akmıyorsa kıvamı tamamdır.
  • Reçeli kavanozlara sıcak sıcak doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirerek vakumlayın. Bu şekilde aylarca bozulmadan saklanabilir.
  • Kısık ateşte uzun sürede pişirilen reçel, daha doğal ve canlı bir renkte olur.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Elma Reçeli Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Mandalinalı Puding Tarifi
Elmalı Şarlot Tarifi
Apple Strudel Tarifi
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi