Şeftali Ve Bademli Galette
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftali Ve Bademli Galette Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Servis için

Şeftali Ve Bademli Galette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için, tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Bir tutam kadar tuz, un, yumurta ve kremayı ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzeri için şeftalileri ince yarım ay formunda doğrayıp geniş bir kaseye alın. Taze zencefil, mısır unu ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Kenarları boş kalacak şekilde hamurun ortasına şeftalileri dizin ve kenarlarını üzerine kapatın. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp file badem serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti