Portakallı Crème Brûlée
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Crème Brûlée Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Portakallı Crème Brûlée

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kremayı küçük bir sos tenceresine alın. Vanilya çubuğunu bıçakla kesip içindeki çekirdekleri çıkartın ve kremaya ekleyin. Orta ateşte karıştırarak baloncuklar çıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın. Ocaktan alarak portakal kabuğunu ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Yumurta sarıları, tuz ve şekeri mikserle çırpın. Kremayı karıştırarak ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karışımı küçük kaselere ya da crème brûlée kaplarına paylaştırın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Tepsiye dizin ve kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kaseleri buzdolabına alarak 3 saat bekletin. Servisten önce üzerlerine bolca esmer şeker serpip pürmüz ile yakın. Frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti