Muzlu Pay
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muzlu Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için


Muzlu Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Esmer şeker ve yumurtayı ekleyip hamur kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. İç harcını hazırlamak için muzların kabuklarını soyup iri doğrayın. Tereyağını bir tavaya alarak eritin. Muzlar, esmer şeker, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz tarçını ilave edin. Muzlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Dinlenen hamurunuzu iki parçaya ayırıp, unlanmış tezgah üzerinde açın. Açtığınız parçalardan birini yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Muzlu harcı üzerine döküp diğer hamur parçası ile üzerini kapatın. Kenarlarını bıçak yardımıyla keserek fazla hamurları çıkarın. Artan hamuru tekrar yoğurup merdane ile açın ve küçük şekilli bir kurabiye kalıbı ile kesip, pay hamurunun kenarlarına dizin.
  4. Hamurun en üstüne bir bıçak yardımıyla çizik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Muzlu Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti