Meyveli Kaplar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Misafirlerinize ya da kendinize lezzetli atıştırmalıklar hazırmaya ne dersiniz? Görüntüsü ve tadı ile bayılcağınız tatlılar sofralarınıza da çok yakışacak. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Meyveli Kaplar Tarifi İçin

Malzemeler

Petibör kaplar için:

Krema için:

Meyveli Kaplar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 175 derecede ısıtın. 
  2. Bisküvileri robottan geçirin. Küçük bir kasede petibör kaplar için olan malzemeleri karıştırın ve elle yoğurarak hamur haline getirin. 
  3. Elinizle bastırarak muffin kalıplarının içine yerleştirin. 
  4. Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Kalıpların içinde soğumaya bırakın.
  5. Kremayı hazırlamak için bir tencereye yağ hariç tüm malzemeleri koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 
  6. Koyulaşınca 2 dakika daha karıştırın. 
  7. Ateşten alıp yağı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. 
  8. Pötibör kaplarını kalıplardan çıkarın ve içlerini krema ile doldurun. 
  9. Üstlerine dilediğiniz meyveleri dizin. Küçük bir kaşıkla, paket talimatlarına göre hazırladığınız jöleden meyvelerin üzerine dökün. Jöle kısmı donuncaya kadar, yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin.   
  Servis Önerisi
  • Çay ve kahve ile servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Mevsimine ya da damak tadınıza göre meyveleri değiştirebilirsiniz. 
  • Hazır bisküvi kullanmak yerine kendiniz hazırlayabilir ya da yulaflı farklı bisküviler tercih edebilirsiniz. 
  • Jöle kullanmayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti