Marmelatlı Çörek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Marmelatlı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Marmelatlı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin. Ortasını havuz gibi açın.
  2. Margarini küçük parçalar halinde una ekleyin. Süt ve 1 yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamuru hafifçe unlanmış bir zeminde 1.5 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  5. Çörekler ılındıktan sonra sandviç şeklinde ortadan ikiye kesin. Çöreklerin arasına portakal marmelatı sürün.
  6. Üzerlerini marmelat ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çörek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti