Mandalina Soslu Kızartma Hamur
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mandalina Soslu Kızartma Hamur Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Sos için

Mandalina Soslu Kızartma Hamur

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mandalina sosu için, mandalina suyu ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında şekeri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Tereyağı, su, şeker, tuzu başka bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar ısıtın. Unu yavaşça ekleyip karıştırarak 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika ılınmaya bırakın. Yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın. Vanilya ve tarçını ilave ederek karıştırın. Hamuru yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Yağlı kağıttan dikdörtgen parçalar kesin ve hamuru üzerine kalp şeklinde sıkın. Kağıt tarafı üstte kalacak şekilde yağın içerisine bırakın ve kağıdı üzerinden alıp kızartın. Kızaran tatlıları servis tabağına alın. Mandalina sosuyla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti