Mandalina Soslu Kızartma Hamur
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mandalina Soslu Kızartma Hamur Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Sos için

Mandalina Soslu Kızartma Hamur

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mandalina sosu için, mandalina suyu ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında şekeri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Tereyağı, su, şeker, tuzu başka bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar ısıtın. Unu yavaşça ekleyip karıştırarak 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika ılınmaya bırakın. Yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın. Vanilya ve tarçını ilave ederek karıştırın. Hamuru yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Yağlı kağıttan dikdörtgen parçalar kesin ve hamuru üzerine kalp şeklinde sıkın. Kağıt tarafı üstte kalacak şekilde yağın içerisine bırakın ve kağıdı üzerinden alıp kızartın. Kızaran tatlıları servis tabağına alın. Mandalina sosuyla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Vişne Hoşafı Tarifi
Çilekli Frozen Tarifi
Erimeyen Şeftali Reçeli Tarifi
Tam Ölçülü Ayva Reçeli Tarifi
Kuru İncir Reçeli Tarifi
Frambuazlı Cheesecake Tarifi