Mandalina Marmelatı
Selin Hıdır
858 Tarif       0 Takipçi
 Mandalina Marmelatı
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Güne neşeyle başlamanızı sağlayacak nefis bir lezzet arıyorsanız, doğal ve katkısız bir seçenek olan mandalina marmelatı tarifi tam size göre! Mandalinanın ferah aroması ve hafif ekşi-tatlı dengesiyle hazırlanan bu marmelat, kahvaltı sofralarınıza güneş gibi doğacak. Üstelik evde kolayca uygulayabileceğiniz bu mandalina marmelatı tarifi, hem lezzetiyle hem de doğal yapısıyla sofralarınıza sağlık katacak. Peki; mandalina marmelatı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Çilek Marmelatı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon mandalina marmelatı kaç kaloridir?

Bir porsiyon mandalina marmelatı 90 kaloridir.

Mandalina Marmelatı Tarifi İçin

Malzemeler

Mandalina Marmelatı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mandalinaları güzelce yıkayın. Kabuklarını soyun ama kabukların yarısını ayırın. (Acılığı azaltmak için kabukları sıcak suda 2-3 dakika haşlayıp süzebilirsiniz.)
  2. Mandalina içlerini çekirdeklerinden ayırın ve doğrayın. Ayırdığınız kabukları ince ince doğrayın veya rondodan geçirin.
  3. Tencereye mandalina içlerini ve doğradığınız kabukları alın.
  4. Üzerine şekeri ekleyin. 30-60 dakika kadar meyvenin suyunu salması için bekletin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  5. Kaynadıktan sonra kısık ateşte, kıvam alana kadar (yaklaşık 30-45 dakika) pişirin. Kıvam alırken karıştırarak dibi tutmasını önleyin.
  6. Kıvam testini yapmak için bir tabağa biraz marmelat alın, soğuyunca çok akışkan değilse olmuş demektir.
  7. Limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın.
  8. İsteğe bağlı olarak tarçın veya karanfili ekleyip birkaç dakika kaynatıp çıkarabilirsiniz.
  9. Sıcakken temiz kavanozlara doldurun ve kapağını kapatıp ters çevirin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sıcak bir dilim tereyağlı ekmek veya kızarmış ekmek üzerinde servis edebilirsiniz.
  • Cheesecake üzerine sos olarak dökebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin arasına dolgu olarak kullanabilirsiniz.
  • Yoğurt veya dondurmanın üzerine gezdirerek sunabilirsiniz.
  • Özellikle beyaz peynir, keçi peyniri veya brie gibi yumuşak peynirlerle kontrast oluşturarak sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Mandalina çekirdekleri marmelata acı bir tat verebilir. Mümkün olduğunca temizleyin.
  • Mandalina kabukları aroma verir ama acılık yapabilir. Haşlayarak acılığını azaltabilirsiniz. Kabuksuz da yapılabilir ama kabuk aroması derinlik katacaktır.
  • Marmelat kaynarken kıvamını anlamak için bir çay tabağına azıcık dökün, buzdolabında 1-2 dakika bekletin. Akmıyorsa kıvamı olmuş demektir.
  • Mandalina çok tatlıysa şeker miktarını azaltabilirsiniz. Ama çok az şeker koyarsanız marmelat kısa sürede bozulabilir. Şekersiz yapmak isterseniz, kısa sürede tüketecek şekilde ve buzdolabında saklamanız gerekir.
  • Renginin canlı kalması için çok uzun süre yüksek ateşte pişirmemeye özen gösterin.
  • Sıcakken kavanoza doldurup kapağını kapattıktan sonra ters çevirin. Böylece vakum oluşur ve marmelat uzun süre dayanır.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Farklı Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Finike Muz Tatlısı
Ahududulu Mus
Limon Soslu Muffin
Muzlu Milkshake
Vişneli Magnolia
Karamelli Elma Kreması