Limon Kremalı Vişneli Volovan
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Kremalı Vişneli Volovan Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kreması için

Limon Kremalı Vişneli Volovan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Vişne ile hem göze, hem de damaklara hitap edecek lezzetli tarifler. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
  2. Hamurları su bardağı ile yuvarlak kesin ve yarısını yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  3. Hamurların diğer yarısını daha küçük bir bardak ya da kalıpla keserek halka şekline getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin.
  4. Ortalarından çıkan küçük yuvarlakları da tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  5. Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.
  6. Katılaşıp kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  7. Volovanların içlerine 2-3’er tane vişne yerleştirin. Kremayı sıkma torbasına alıp volovanların içlerini doldurun.
  8. Kenarlarına tekrar vişne yerleştirip kapaklarını üzerlerine kapatın. Pudra şeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Ispanaklı volovan tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti