Kremalı İncir Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı İncir Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Kreması için

Keki ıslatmak için

Üzeri için

Kremalı İncir Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru incirleri ılık su dolu bir kasede yumuşayıncaya kadar 15 dakika bekletin. Süzdükten sonra küçük küpler halinde doğrayıp kenara alın.
  2. Kek için, yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar mikser yardımıyla çırpın. Geri kalan malzemeleri ekleyip, spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.
  3. Karışımı yağladığınız fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kreması için, vanilya ve labne peynir hariç tüm malzemeleri bir tencereye alarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  4. Ocağın altını kapatıp soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine vanilya ve labne peyniri ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  5. Kekin üzerine kürdanla bir kaç delik açıp pekmezi dökün. Pekmez iyice çekince üzerine tahini gezdirin.
  6. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine aktarıp bir spatula yardımıyla yayın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Taze incir dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, şerbetle hazırlanan klasik incir tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kremalı Tatlılar Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti