Kızılcık Reçeli
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kızılcıkgiller familyasına ait bir bitki olan kızılcık, Şubat-Mart aylarında açan kırmızı renkli bir meyvedir. Hasadı Temmuz ile Ekim arasında yapılır. Sonbahar aylarında tezgahlarda yerini alan kızılcık ile lezzetli reçel hazırlayarak tüm sene keyifle tüketebilirsiniz. Sizlere kızılcık reçeli nasıl hazırlanır anlattık. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Kızılcık Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Kızılcık Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kızılcıklar yıkanır. 
  2. Tencere içerisine alınan kızılcığın üzerine şeker eklenir ve bir gece boyunca bekletilir. 
  3. Ertesi gün su ilave edilerek kaynatılır. 
  4. Kızılcıklar yumuşadığında, reçel kıvamına geldiğinde limon suyu ve limon tuzu ilave edilir. 
  5. Kavanozda muhafaza edilir. 
  6. Soğuduktan sonra servis edilir.
  Servis Önerisi
  • Kaymak ve ekmek ile birlikte servis edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Konserve Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Şerbeti
Şeftali Pestili