Kırmızı Erik Pestili
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pestil, mevsiminde taze meyvelerin kullanılarak kış aylarında tüketilmesi için kullanılan bir saklama yöntemidir. Şekerli ya da şekersiz yapılarak yenebilir. Kuru yemişler ile birleşerek sağlıklı bir atıştırmalık olarak evlerimizde yerini alır. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları için aşağıya geçebilirsiniz. 

Farklı pestil tarifleri için ayva pestili ve pestil tatlısı tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kırmızı Erik Pestili Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı Erik Pestili

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erikler yıkanır, tencereye alınarak üzerlerini geçecek kadar su eklenir. 
  2. Şeker eklenerek kaynatılmaya başlanır. 
  3. Kıvam alana kadar kaynatılmaya devam edilir. 
  4. İsteğe göre nişasta soğuk su ile açılarak karışıma eklenebilir.
  5. Kıvam aldıktan sonra kevgirden geçirilir. Eriklerin kevgirde üzerlerine bastırılır. Çekirdek var kabuk dışında posası da süzülerek karışacaktır. 
  6. Tepsilere ince ince dökülür. Güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Afiyet olsun. 

Öneriler;

  1. İsteğe göre kuruyemişler eklenebilir. Kurutma ya da kuruduktan sonra içerisine sarılarak tüketilebilir. 
  2. Şeker kullanmak istemiyorsanız, koymadan yapabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti