Kavanozda Vişneli Crumble
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kavanozda Vişneli Crumble Tarifi İçin

Malzemeler

Vişneli dolgu

Crumble karışımı

Kavanozda Vişneli Crumble

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Vişneli dolgu için vişne, şeker, limon suyu, tuz ve suyu tencereye koyup orta ateşte, şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Üzerine unu ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğuyana kadar bekleyin.
  2. Crumble için bir çırpma kabında un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırın. Erimiş tereyağını ekleyip karıştırın ve 10 dakika bekletin. Hamuru elinize alıp fırın tepsisine serilmiş yağlı kağıt üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 10 dakika hafif kızarana kadar pişirin (Fırından ilk çıktığında yumuşak olacak, soğudukça sertleşecek). Soğuduktan sonra iri parçalar halinde ufalayın.
  3. Vişneli dolguyu kavanoz içine 1-2 kaşık doldurup, üzerine crumble ekleyin. Tekrar vişneli dolgu ve crumble parçaları olacak şekilde kavanoz dolana kadar işlemi tekrarlayın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karpuz Suyu
Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli