Kakaolu Şeftalili Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kakaolu Şeftalili Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kreması için

Üzeri için

Kakaolu Şeftalili Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip harmanlayın. Soğuk tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla ufalayın. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında bir saat bekletin. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın. Hamuru yağlı kağıt serili tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin. Kenarından taşan hamuru bıçakla kesin. Üzerini çatalla delin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Kreması için gerekli olan tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın. Tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Üzeri için yarım ay doğradığınız şeftalileri toz şekerle birlikte yumuşayncaya kadar soteleyin. Soğuyan kremayı tart hamurunun üzerine dökün. Yumuşayan şeftalileri gül şekli oluşturacak şekilde tartın üzerine dizin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
 Dilerseniz, klasik şeftalili tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti