İncirli Ve Cevizli Ekmek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İncirli Ve Cevizli Ekmek Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

İncirli Ve Cevizli Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuru incirleri derin bir kaseye alın. Bir çay fincanı sıcak suya poşet çayı atıp demini bırakana kadar bekletin. Poşeti alıp çayı kuru incirlerin üzerine dökün, şişmesi için yaklaşık yarım saat bekletin. 

Tereyağını küçük küçük doğrayıp yumuşayıncaya kadar oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu derin bir kaba alın. Mikserin hamur çırpma ucunu takın ve yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın. 5 çorba kaşığı tereyağı ve balı ilave edin. 3-4 dakika daha çırpın. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 

Çayda beklettiğiniz inciri süzüp iri iri doğrayın. Hazırladığınız hamura incir, ceviz içi ve tarçını ilave edip karıştırın. Kalan tereyağı ile derin bir kek kalıbını yağlayıp unu serpin. Karışımı kalıba yayıp ılık ortamda yarım saat daha mayalanmaya bırakın. 

Kalıbı fırına verip yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuyunca üçgen dilimler halinde kesin. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Dİlerseniz, bayat ekmek tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti