Hurmalı Pişmeyen Yoğurt Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hurmalı Pişmeyen Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için

Dolusu için

Arası ve üzeri için

Hurmalı Pişmeyen Yoğurt Tatl��sı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Farklı bir hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı hazırlanışı
  1. Leblebileri toz haline getirip, tavada tereyağıyla birlikte kavurun. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. Kavurduğunuz leblebi harcına hurma özünü ekleyip karıştırın ve tabana bastırarak yerleştirin.
  2. Yoğurt ve şekeri derin bir kapta şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sıcak su ile jelatini de bir bardakta karıştırın. Yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin. Leblebili taban üzerine yoğurtlu karışımı aktarın. Sertleşinceye kadar, yaklaşık 1 saat buzlukta bekletin.
  3. Hurmaları, hurma özünü ve taze peyniri bir karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın (Krema kıvamı elde etmek için elma suyu da kullanabilirsiniz). 
  4. Hurmalı karışımı yoğurt tatlısının üzerine akıtmadan önce çilek ve kivi dilimlerinin yarısını donan yoğurdun üzerine yerleştirin. Hurmalı karışımı meyvelerin üzerine yayın. Üzerine de kalan meyveleri dizin ve nane yapraklarıyla süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

    Nefis yoğurt tatlısı tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Tarifler Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti