Erimeyen Şeftali Reçeli Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz mevsiminin en güzel tatlarından biri olan şeftaliyi, hem kıvamlı hem de dağılmadan saklamak artık mümkün! Meyvenin formunu kaybetmeden uzun süre tazeliğini koruyan bu özel erimeyen şeftali reçeli tarifi ile sofralarınıza renk katabilir, kahvaltılarda veya tatlılarda doğal bir lezzet sunabilirsiniz. Eğer siz de reçel yaparken meyvenin erimesinden şikayetçiyseniz, bu erimeyen şeftali reçeli tarifi tam size göre! Peki; erimeyen şeftali reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Gül Reçeli tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon erimeyen şeftali reçeli kaç kaloridir?

Bir porsiyon erimeyen şeftali reçeli 55 kaloridir.

Erimeyen Şeftali Reçeli Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Erimeyen şeftali reçeli tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Şeftali alternatifler:

Not: Yumuşak meyveler tercih edilmemeli; dağılma riski yüksektir.

Toz Şeker alternatifler:

Şekersiz reçel yapıldığında, bozulmayı önlemek için buzdolabında saklanmalıdır.

Limon suyu / Limon tuzu alternatifler:

Tereyağı (isteğe bağlı) alternatifler:

Aroma ve Lezzet Katmak İçin Ekstralar

Doku Katmak İsterseniz

Erimeyen Şeftali Reçeli Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftalileri kolayca soymak için önce 1 dakika sıcak suda bekletip ardından soğuk suya alın. Kabukları elinizle kolayca soyulacaktır.
  2. Şeftalileri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve iri dilimler halinde doğrayın (çok küçük doğramayın ki dağılmasın).
  3. Geniş bir tencereye doğranmış şeftalileri alın, üzerine şekeri dökün. Tencerenin kapağını kapatmadan 5-6 saat (veya 1 gece) buzdolabında bekletin.
  4. Şeftaliler sulanacaktır. Orta ateşte tencereyi ocağa alın ve karıştırmadan kaynamaya bırakın.
  5. Kaynamaya başlayınca altını kısın, ara ara tahta kaşıkla karıştırarak 20-25 dakika pişirin.
  6. Köpük oluşursa alın. İsterseniz 1 çay kaşığı tereyağı ekleyerek köpürmeyi azaltabilirsiniz.
  7. Kıvam almaya başlayınca (son 5 dakikada) limon suyu veya limon tuzunu ekleyin.
  8. Bu adım, hem şekerlenmeyi önler hem de reçelin ömrünü uzatır.
  9. Sıcakken steril kavanozlara doldurun.
  10. Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin ve 5 dakika bekletin. Ardından düz çevirerek serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Reçelin kıvamlı yapısı ve bütün kalan şeftali dilimleri, kızarmış ekmekte mükemmel bir doku uyumu yaratır.
  • Özellikle eski kaşar, tulum peyniri gibi tuzlu peynirlerle dengeli bir lezzet sunar.
  • 1-2 kaşık şeftali reçelini süzme yoğurdun üzerine gezdirerek hafif ve ferah bir tatlı hazırlayabilirsiniz.
  • Cheesecake, tart veya keklerin içine bütün şeftali dilimleriyle hoş bir dokunuş katabilirsiniz.
  • Vanilyalı dondurmanın üzerinde birkaç kaşık şeftali reçeli harika olur.
  • Soğuk çay veya soda içine birkaç kaşık reçel ekleyerek aromalı içecek hazırlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Sert, olgun ama ezilmemiş şeftaliler kullanın. Nektarin ya da beyaz şeftali gibi yumuşak türler kolayca dağılır.
  • Küçük doğranmış şeftaliler pişerken daha hızlı erir. İri ve eşit parçalara bölün.
  • En az 5 saat, ideal olarak 1 gece buzdolabında bekletin ki şeftali suyunu salsın, şeker meyveye işlesin.
  • Tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak pişirin. Sert karıştırmalar meyvenin dağılmasına neden olur.
  • Üstte oluşan köpüğü pişirme sırasında bir kaşıkla temizleyin. Köpük alınmazsa reçel bulanık olur ve çabuk bozulabilir.
  • Reçelin şekerlenmesini ve küflenmesini önlemek için pişirme sonuna doğru limon suyu ya da limon tuzu ekleyin.
  • Kavanozları kaynar suyla yıkayıp kurulayın. Reçeli sıcak doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek vakumlayın.
  • Reçelin olup olmadığını anlamak için bir tabağa damlatıp hafif soğumasını bekleyin. Parmağınızla çizdiğinizde çizgi kalıyorsa olmuş demektir.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Elma Reçeli Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Mandalinalı Puding Tarifi
Elmalı Şarlot Tarifi
Apple Strudel Tarifi
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi