Erik Soslu Lor Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erik Soslu Lor Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için 

Anjelik sosu için

Erik Soslu Lor Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Erik soslu lor tatlısını mutlaka deneyin.

  1. İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için su, şeker ve limon suyunu bir tencerede karıştırın. Orta ateşte 10-12 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Lor peynirini, yumurtaları, unu ve kabartma tozunu bir kaba alıp iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 15 parçaya bölün. Avucunuzun içinde yuvarlayıp yağlanmış cam fırın kabına dizin. 
  3. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak lor tatlılarının üzerlerine soğuyan şerbeti dökün.
  4. Erik sosu için hazırladığınız tüm malzemeleri ufak bir tencereye aktarın. Orta ateşte, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tatlılar şerbeti çektikten sonra çırpılmış krema ve erik sos eşliğinde servis yapın.

Şerbetle birlikte sunulan lor tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti