Elmalı Cider Donut
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elmalı cider donut, elma şırası ile yapılan bir donut türüdür. Elma ve tarçının birleşiminden çıkan koku ile hafızalarda unutulmaz izler bırakır. Özellikle sonbaharın vazgeçilmezi olan bu lezzetli tarif için malzemeleriniz hazırsa, elmalı cider donut tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için Meksika usulü donut, pastane usulü donut ve muzlu donut tariflerine göz atabilirsiniz. 

Elmalı Cider Donut Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Cider Donut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elma şırasını bir tencereye alarak yüksek ateşte kaynatın. 700 ml’den geriye 250 ml kalan kadar kaynatmaya devam edin. Kenara alarak soğutmaya bırakın.
  2. Küçük bir kapta şeker ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırarak kenara alın.
  3. Büyük bir kapta un, esmer şeker, kabartma tozu, tuz, kabartma tozu, muskat ve kalan tarçını birleştirin.
  4. Başka bir kapta tereyağı, yumurta ve elma şırasını çırpın. Kuru malzemeler ile birleştirerek spatula yardımı ile karıştırın. Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin. 
  5. Hamuru ikiye bölün donut şeklinde parçalar kesin. 
  6. Tencereye yağı alın ve 190 dereceye kadar ısıtın. Hazırladığınız çörekleri arkalı önlü pişirin. 
  7. Sıcakken daha şekerli tarçınlı karışımda harmanlayın ve ılık servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Elmalı Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti