Elma Peltesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nişasta, su ve meyve ile hazırlanan pelte, oldukça hafif bir tatlıdır. Bebek maması olarak da kullanılan bu tatlı, 20-25 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanır. Tatlandırmak için şeker yerine bal veya pekmez kullanabilirsiniz. 9. aydan itibaren bebeklere verilebilir. Malzemeler hazırsa, elma peltesi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak şeftali peltesi ve muzlu cevizli yoğurt tarifini de deneyin.

Elma Peltesi Tarifi İçin

Malzemeler

Elma Peltesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmayı püre haline getirip elma suyuyla birlikte tencereye aktarın. 
  2. Tencerenin içerisine nişastayı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın. 
  3. Karışım biraz soğuyunca, isteğe göre pekmez ilave ederek tatlandırdıktan sonra bebeğinize servis yapın. Afiyet olsun.

Elma Peltesi Tarifinin Besin Değerleri

  1. Dünya üzerinde en çok tüketilen meyvelerden biri olan elma, lif bakımından çok zengindir. İçeriğinde A, C vitamini ve potasyum barındıran elma, özellikle sindirim sorunlarına iyi gelmesiyle bilinir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Mama Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti