Çikolatalı&Ahududulu Hindistan Cevizi Bisküvisi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı&Ahududulu Hindistan Cevizi Bisküvisi Tarifi İçin

Malzemeler

Bisküvi için:

Reçel için:

Dolgu için:

Kaplama için:

Çikolatalı&Ahududulu Hindistan Cevizi Bisküvisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bisküvi için yulafı, bademi, badem ezmesini, kuru üzümü ve akçaağaç şurubunu mutfak robotunda tüm malzemeler iyice karışana kadar çekin. Oluşan hamuru iki pişirme kağıdı arasına alıp 4 mm kalınlığında açın. Sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Yuvarlak bir bisküvi kalıbı ile daireler kesin, hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kestiğiniz yuvarlak kurabiye hamurlarını buzdolabında bekletin.
  2. Ahududuları bir çatal yardımıyla ezin. Chia tohumunu ekleyip karıştırın ve kıvamı koyulaşana kadar bekletin.
  3. Hindistan cevizli dolguyu yapmak için Hindistan cevizini, kremayı ve yağı blenderda iyice karıştırın.
  4. 1 bisküvinin üzerine 1 çay kaşığı ahududu reçeli ve 2 çay kaşığı Hindistan cevizi dolgusundan koyun. Üzerine bir tane daha bisküvi koyarak sandviç yapın. Kalan malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye koyup sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
  5. Erimiş çikolata ve Hindistan cevizi yağını karıştırın ve hazırladığınız bisküvileri çikolata karışımıyla kaplayıp, yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın. Tekrar buzdolabına alıp iyice soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti