Cevizli Üzümlü Lor Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Üzümlü Lor Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şurubu için

Üzeri için

Cevizli Üzümlü Lor Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lor, un, şeker ve irmiği derin bir kaba koyun. Yumurtaları kırıp yumuşamış yağı ilave edin.
  2. Karbonat, vanilya, üzüm ve cevizi ekleyip yoğurmaya başlayın. Oldukça yumuşak ve çok hafif elinize yapışacak bir hamur elde edeceksiniz.
  3. Fırın tepsisine fırın kağıdı yayın yada tepsiyi 2-3 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırıp tepsiye aralıklı olarak dizin.
  5. 5 dakika önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika, kenarları hafif sarı-kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın.
  6. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri küçük bir tencereye aktarıp kısık ateşte, sık sık karıştırarak kaynatın.
  7. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  8. Soğuyan tatlıları derin bir kaba yerleştirip üzerine sıcak şurubu aktarın. Tatlıları arada sırada çevirerek şurubu iyice çekmeleri için 30 dakika kadar bekletin ve servis tabağına alıp üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.

Daha sade bir tarif arıyorsanız, pratik lor tatlısına göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti