Böğürtlenli Cheescake
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Böğürtlenli Cheescake Tarifi İçin

Malzemeler

Bisküvili karışım için:

Peynirli karışım için:

Üzeri için:

Böğürtlenli Cheescake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bisküvili karışım için tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Tereyağını, sütü ve tarçını ekleyin. Hamur haline gelene kadar karıştırın. 22 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve tabanıyla iç kenarlarını kaplayacak şekilde bisküvi hamurunu elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 10 dakika bekletin.
  2. Peynirli iç malzemesi için yumurtalarla şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Peynirleri, nişastayı, böğürtlen püresini ve kremayı da ekleyin. Spatula ile tekrar karıştırın. Karışımı, buzlukta beklettiğiniz bisküvili kalıbın içine dökün ve içine 5-6 tane böğürtlen tanesi batırın. Keki önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 50-55 dakika pişirin. Birkaç dakika fırında ılınmasını bekledikten sonra fırından alın ve oda ısısında soğumaya bırakın
  3. Üzeri için nişastayı, şekeri ve vişne suyunu sos tenceresinde karıştırın. Yoğun bir kıvam elde edince taze böğürtlenleri ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Karışım ılınınca soğuyan cheesecake’in üzerine dökün, spatula ile düzeltin. Tekrar buzdolabına alın. İyice donunca üzerini böğürtlen taneleriyle süsleyin ve dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti