Ayva Preserve
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Aydan Üstkanat’tan ayvanın her halini seveceğiniz nefis ayva preserve tarifi ile karşınızdayız. Preserve kelime olarak konserve etmek anlamına gelir. Ayva ve bal karışımıyla hazırlanan ayve preserve, kızarmış ekmek dilimleri ve tuzsuz peynir eşliğinde servis edilmektedir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı sofralarına renk katacak ayva preserve yapımına geçebiliriz.

Ayva sevenler için nefis ayva tatlısı ve ayva pestili tarifini buraya bırakıyoruz.

Ayva Preserve Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Ayva Preserve

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaları temizleyip, kabuğunu soymadan küp şeklinde doğrayın ve haşlayın.
  2. Yumuşayan ayvaları sudan alıp blender’dan geçirin ve tekrar tencereye alarak balı ekleyin ve kaynatın.
  3. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kaplara koyarak buzdolabında soğutun.
  4. Kızarmış ekmek dilimleri ve tuzsuz peynirle servis edin.

Ayva Preserve Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Preserve hazırlarken ayvaya karanfil, tarçın, portakal kabuğu vb. baharatlar ekleyebilirsiniz. Ben sade tercih ediyorum.
  2. Preserve normalde şekerle yapılır. Benim şeker sorunum olduğu için şeker kullanmıyorum.
  3. Bu nedenle de pate kıvamında oluyor ve şekeri olmadığı için rengi açık pembe kalıyor. Şekerle yaparsanız rengi koyu ve parlak olacaktır.
  4. Şekerle yapıldığında daha kıvamlı olacağı için yağlı kağıt serili bir kapta soğutmanızı tavsiye ederim. Böylece dilim dilim keserek daha şık bir sunum fırsatınız olacaktır.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Konserve Tarifleri Tatlı Tarifleri Yılbaşı Yemekleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti