Armut Püresi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armut Püresi Tarifi İçin

Malzemeler

Armut Püresi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Armutların kabuklarını soyup, dörde bölün, ortalarını temizleyin ve içine renklerinin kararmasını önlemek için 2 yemek kaşığı limon suyu karıştırılmış soğuk sulu kasenin içine dilimleyin. Bir tencerede tereyağını eritin. Armutların suyunu süzüp 2 yemek kaşığı su ile tencereye koyun. Kapağını kapatıp armutlar suyunu salana kadar hafif ateşte pişirin. Şekerini ekleyin. Armutlar yumuşayana ve su buharlaşana dek pişirmeye devam edin. Piştikten sonra tahta bir kaşıkla ezerek püre haline getirin. Tatlı bir krakerin üzerine sürerek servis yapın.

Armut
Armut, oldukça fazla lif içerir. Orta boy bir armut, günlük almanız gereken lif oranının %20-25’ini karşılar.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Mama Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti