Ahududulu Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem tatlı hem ekşi lezzeti ile damaklarda ferah bir tat bırakacak Ahududulu Cheesecake tarifi Dr. Oetker’den geliyor.☺

Ahududulu Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Taban için:

Dolgu için:

Kalıp:

Ahududulu Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamurun hazırlanışı:

  1. Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Un, hamur kabartma tozu, tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı bir kaba alın ve yoğurun.
  2. Hamurun 2/3’ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru eliniz ile yayarak 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabında yarım saat bekletin. 

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda kalıbı buzdolabından çıkarın. Fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Dolgunun hazırlanışı:

  1. Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın, jelatini azar azar ekleyerek el çırpıcısı ile tamamen eriyinceye kadar sürekli karıştırın ve soğumaya bırakın.
  2. Dondurulmuş ahududu, pudra şekeri ve suyu mutfak robotuna alın ve püre haline gelinceye kadar karıştırın. Yeşil limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve ahududulu karışıma ekleyin, soğuyan jelatinli sütü ekleyin ve yarım dakika kadar robotta karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımı soğuyan tabanın içine dökün, buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. Süre sonunda arzuya göre ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Video Tarifler Kolay Sütlü Tatlılar Krem Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti