Zeytinli-Hellimli Tuzlu Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinli-Hellimli Tuzlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Zeytinli-Hellimli Tuzlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@nilumilu
8.273 takipçi
Betül Türkoğlu

  1. Yumurtaları güzelce çırpın, kefir ve zeytinyağını ekleyip çok az daha çırpın. Hellim peynirini bütün halde 15-20 dakika suda bekletip sonra minik küpler halinde doğrayın (Hellimin tuzlu tadını seviyorsanız suda bekletme aşamasını atlayabilirsiniz).
  2. Un, kabartma tozu ve mahlebi ekleyip karıştırın. Hellim, zeytin ve doğranmış yeşillikleri de koyup çok az karıştırın (Hellim ve zeytin tuzlu olduğu için ekstra tuz koymadım, istenirse eklenebilir).
  3. Her yeri güzelce yağlanmış baton kalıbı susamla kaplayıp kek harcını boşaltın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Dereotlu ve tulum peynirli kek tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tuzlu Kek Tarifleri Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek