Zencefilli Bal Kabaklı Kek
Hazırlanma Süresi : 1 saat 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik kek tariflerinden sıkılanlar için oldukça farklı bir tarifle karşınızdayız. Faydaları saymakla bitmeyen zencefil ve bal kabağını bir araya getirdik ve ortaya nefis bir tatlı çıktı. Uğraştırıcı bir tarif olarak görülen zencefilli bal kabaklı kek, lezzetiyle verilen tüm zahmete değiyor. Malzemeleriniz hazırsa, evde zencefilli bal kabaklı kek yapımı için kolları sıvayalım ve mutfağa geçelim.

Okuyucularımız tarafından büyük bir ilgi gören ev yapımı ıslak kek tarifine göz atmayı unutmayın.

Zencefilli Bal Kabaklı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Zencefilli karamel sos için

Zencefilli Bal Kabaklı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağının çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalar halinde kesip yağlı kağıt üzerine alın.
  2. Üzerine zeytinyağı ve esmer toz şeker ilave ederek önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 45 dakika pişirin. Soğuyan kabakları ezerek püre haline getirip bir kenara alın. 
  3. Geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, karanfil, tuz ve Hindistan cevizini karıştırın.
  4. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  5. Yumurtaları teker teker ekleyin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar mikser yardımıyla çırpmaya devam edin.
  6. Krema, bal kabağı püresinin ¾’ünü ve vanilya özütünü de ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra unlu karışımla birleştirip bir kenara alın. 
  7. Üzeri için, esmer toz şeker, un, tarçın, karanfil, Hindistan cevizi, zencefil, tuz ve tereyağını bir kapta karıştırın.
  8. Karışımı elinizle crumble kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.  
  9. Yumurtalı harcın yarısını tabanını unladığınız 20 cm çapında kelepçeli bir kaba dökün. Üzerine crumble hamurunu 2/3’ünü dökün.
  10. Kalan kek karışımını ilave edip, üzerine kalan crumble hamurunu ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 1-1.5 saat pişirin. 
  11. Zencefilli karamel sosu hazırlamak için krema ve zencefili bir tencereye alarak orta ateşte ısıtın.
  12. Ocaktan alın ve yaklaşık 2030 dakika zencefilin aromasını bırakması için kenarda bekletin.  Karışımı ince telli bir süzgeçten geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. 
  13. Bir sos tenceresinde toz şeker ve suyu şeker tamamen eriyip karamelize olana kadar kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve zencefilli kremayı ekleyin.
  14. Daha sonra tekrar ocağa alarak tereyağını ilave edin ve kısık ateşte pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıp ocaktan alın.
  15. Pişen kekinizi fırından aldıktan sonra 10 dakika ılınması için bekletin. Üzerine soğuyan zencefilli karamel sosu dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yeşil kabak ile hazırlanan tuzlu kabaklı kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Mikrodalga Keki
Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek