Yumurtasız Islak Kek
Selin Hıdır
771 Tarif       0 Takipçi
Yumurtasız Islak Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumurtasız Islak Kek Tarifi: Klasik ıslak kek lezzetini yumurta kullanmadan da elde etmek mümkün! Yoğun kakao aroması, yumuşacık dokusu ve pratik hazırlanışıyla hem vegan beslenenlere hem de yumurta tüketmeyenlere hitap eden bu yumurtasız ıslak kek tarifi, her lokmasında nemli ve çikolata dolu bir tat bırakıyor. Özellikle ani misafirlerde ya da çay saatlerinde kurtarıcı olan bu yumurtasız ıslak kek tarifi, basit malzemelerle hazırlanan ama lezzetiyle şaşırtan bir tatlı alternatifi sunuyor. Peki; yumurtasız ıslak kek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Yumurtasız Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yumurtasız ıslak kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon yumurtasız ıslak kek 280 kaloridir.

Yumurtasız Islak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Islatmak için:

Yumurtasız Islak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta toz şeker, süt, sıvı yağ ve kakaoyu çırpın. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırarak sos için kenara alın.
  2. Kalan karışıma vanilin, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
  3. Yağlanmış küçük boy dikdörtgen veya kare bir fırın kabına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  4. Önceden ayırdığınız 1 çay bardağı kakaolu karışıma süt ve toz şekeri ekleyip karıştırarak ısıtın (kaynatmaya gerek yok).
  5. Fırından çıkan keki sıcakken, dilimleyin ve sosu üzerine gezdirin. Kekin sosu çekmesi için 15-20 dakika bekletin.
  6. Sosunu çeken yumurtasız ıslak keki servis tabağına alın üzerine dövülmüş fındık,fıstık ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ilık ya da soğuk olarak servis edilebilir. Ilık sunumda yanına bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Üzerine hindistancevizi, rendelenmiş bitter çikolata, dövülmüş fındık veya Antep fıstığı serpip görselliğini ve lezzetini artırabilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerine biraz çikolata sosu ya da ev yapımı ganaj gezdirerek daha zengin bir tat yakalayabilirsiniz.
  • Sunumda kek dilimlerini hafif nane yaprakları veya taze meyve dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Sütlü sosu hazırlarken kaynatmamaya dikkat edin. Hafif ısıtmak ve şekerin erimesi yeterlidir.
  • Kek fırından çıkar çıkmaz dilimleyin ve sıcak sosu hemen dökün ki sosu güzelce çeksin ve tam kıvamında ıslak olsun.
  • Kek hamurunu hazırlarken un miktarını kontrollü ekleyin. Kıvamı ne çok katı ne çok akışkan olmalı.
  • Daha yoğun bir kakao aroması için 1 yemek kaşığı kadar eritilmiş bitter çikolata kek karışımına eklenebilir.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Pratik Kek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Maden Sulu Kek
Sütlü anne keki
Mayalı kek
Yoğurtlu Pamuk Kek
Kayısılı Kek
Pekmezli kek