Yoğurtlu Taze Çilekli Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Taze Çilekli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Ayrıca

Yoğurtlu Taze Çilekli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mis gibi kokan leziz yoğurtlu taze çilekli kek

  1. Tereyağını, bir tutam tuzu ve toz şekeri krem haline gelene dek karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. 1 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip biraz daha çırpın. 
  2. Unun yarım bardağını daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kalan unu bir kaba alın, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip harmanlayın. 
  3. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyin. Tekrar karıştırın. 
  4. Ayrı bir kasede doğranmış çileklere kalan yarım bardak unu ekleyip bulayın. Elde ettiğiniz unlu çileği hamura ilave edin. Spatula ile karıştırın. 
  5. Hamuru yağlanmış yuvarlak ve ortası delik kek kalıbına veya küçük kek kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50-55 dakika pişirin (Kalıplar küçük ise pişme süresi daha kısa olacaktır). Fırından alın, 10 dakika sonra servis tabağına ters çevirerek yerleştirin. 
  6. Pudra şekeri ile limon suyunu bir kapta karıştırın. Kekin üzerine bu karışımı dökün. Üzerini taze çilek ile süsleyip servis yapın. 

Çilek; romatoid artrit, gut gibi hastalıklarda meydana gelen yangıları azaltır ve idrar söktürücü etki gösterir. Özellikle aşırı alkol alarak karaciğerini yormuş kişilerin, 3 gün çilek kürü yaparak karaciğerlerini dinlendirmeleri önerilmektedir.

Videolu çilekli kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek