Vişne Dolgulu Limonlu Muffin
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişne Dolgulu Limonlu Muffin Tarifi İçin

Malzemeler

Dolgusu için 

Vişne Dolgulu Limonlu Muffin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dolgusu için bir sos tenceresinde vişne, toz şeker ve nişastayı karıştırıp kısık ateşte pişirmeye başlayın. Reçelden biraz sıvı bir sos kıvamını alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir kapta harmanlayın. Yumurtaları ve şekeri ayrı bir kapta bir mikser yardımıyla 2-3 dakika kadar çırpın. Bir su bardağının dibine limon suyunu dökün, üzerine bardak dolana kadar süt ekleyin. Limonlu sütü, yumurtalı karışıma ekleyin. Ayçiçek yağını da karışıma ekleyip mikserle birkaç saniye daha karıştırın. Kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
  3. Muffin kalıplarının dibine 2 yemek kaşığı kadar kek hamurundan koyun. Üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar vişneli sostan koyun. Sosun üzerini tekrar kek hamuruyla doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalıplardan çıkarıp üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.


Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek