Şeftalili Ve Yaban Mersinli Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftalili Ve Yaban Mersinli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftalili ve yaban mersinli kek üzeri için 

Şeftalili Ve Yaban Mersinli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumuşacık ve nefis şeftalili ve yaban mersinli kek tarifi;

  1. Küp şeklinde doğradığınız soğuk tereyağını ve toz şekeri mutfak robotuna alıp krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 
  2. Yumurtaları bir tutam tuzla birlikte çatalla çırpın. Yumurtalı karışımı, unlu karışımı ve tereyağlı karışımı birleştirerek bir hamur oluşturun. 
  3. Hamuru 20 cm çapında kelepçeli bir kalıbın içine ve kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Buzluğa kaldırıp 10 dakika kadar bekletin. 
  4. Bu arada şeftalileri dilimleyin. 
  5. Üzeri için şekeri ve yumurtayı çırpın. Kremayı, unu ve nişastayı ilave edip biraz daha çırpın. 
  6. Buzdolabında beklettiğiniz hamurun içine dilimlenmiş ve limon suyu sürülmüş şeftalileri yerleştirin. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar esmer toz şeker serpin. 
  7. En son hazırladığınız sosu dökün, yaban mersinlerini de gelişigüzel serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin. 

Lezzetli yaban mersinli şeftalili gevrek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek