Portakallı Kek Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tazecik portakal kabuğu ve suyuyla hazırlanan bu portakallı kek tarifi, yumuşak dokusu ve ferah kokusuyla klasik kek tariflerine meydan okuyor. Özellikle kış aylarında mutfağı mis gibi kokutan bu portakallı kek tarifi, çay saatlerinin yıldızı olacak.

Bir porsiyon kaç kaloridir?

Bir porsiyon kaç kaloridir.

Portakallı Kek Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Alternatif Malzemeler:

Portakallı Kek Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Süt, sıvı yağ, portakal suyu ve kabuğunu ekleyin.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  4. Kek kalıbını yağlayın, harcı dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 40 dakika pişirin.
  6. Kürdan testini geçince fırından alın, soğuyunca dilimleyin.
  Servis Önerisi
  • İnce pudra şekeri serpilerek veya beyaz çikolata sosuyla sunulabilir. Yanına taze portakal dilimleri eklenebilir.
  Püf Noktası
  • Portakal kabuğunun beyaz kısmı acı tat bırakabilir, dikkatli rendeleyin.
  • Kekin daha aromatik olması için 1 çay kaşığı tarçın da ekleyebilirsiniz.
  • Fırının kapağını ilk 30 dakika açmayın, kekin kabarması bozulmasın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Elmalı Puding Kek Tarifi
Glutensiz Bademli Kek Tarifi
Fırında Yumurtalı Muffin Tarifi
Cevizli Tahinli Muffin Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Elmalı Tahinli Muffin Tarifi