Portakallı Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarının en gözde meyvelerinden olan portakal, doğal bir şifa kaynağıdır. Özellikle soğuk algınlığı, bronşit gibi hastalıkların giderilmesinde kullanılır. Bu nedenle günde en az bir adet portakal tüketilmesi önerilir. Tatlı ve yemeklerin içerisinde de kullanılan portakal, düşük kalorili bir besindir. Malzemeleriniz hazırsa, portakallı cheesecake nasıl yapılır birlikte görelim:

Portakallı Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için

Dolgusu için

Üzeri için

Süslemek için

Portakallı Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Buzdolabında bekletin.
  2. Labne peyniri, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Unu ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Son olarak kremayı ilave edip karışımı bisküvi tabanının üzerine aktarın.
  3. 165 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 gece buzdolabında bekletin.
  4. Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Küp doğranmış portakal şekerlemesini ekleyip ılınmaya bırakın.
  5. Cheesecake üzerine sosu döküp 1-2 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin ve üzerini portakal dilimi ve eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Şekerlemeyi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, portakal kabuğu şekerlemesi tarifine göz atın.
  • Tarifte portakal şekerlemesi yerine rendelenmiş portakal kabuğu da kullanabilirsiniz. Ancak portakal kabuğu, şekerlemeye göre daha az tatlı olacaktır.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek