Mısır Unlu Isırgan Otu Keki
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis bir kek hazırlamaya ne dersiniz? Isırgan, pırasa, peynir, mısır unu, ve farklı yeşilliklerle sunulan mısır unlu ısırgan otu keki, çay saatlerinin favorisi olacak. Malzemeleri hazırladıysanız, ısırgan otu keki için mutfağa geçelim ve kolları sıvayalım. İçinde ısırgan olsun da ne olacaksa olsun diyenlerdenseniz, ısırgan otlu salata tarifine göz atın.

Mısır Unlu Isırgan Otu Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Mısır Unlu Isırgan Otu Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Isırgan otunu ve pırasayı yıkayıp süzdükten sonra çok ince doğrayın. Doğradığınız ısırgan otu ile pırasayı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Yumurtayı derin bir kaseye alın ve mikserle çırpın. Kalan zeytinyağını, sütü ve suyu ekleyip karıştırın. Kalan malzemeyi ilave edin ve spatula ile karıştırın.
  3. Hamuru yağlanmış kare bir kalıba dökün. Üzerine susam, çörek otu ve ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 45-50 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz tatlı ve tuzlu pratik kek tarifleri için sayfamızı ziyaret edin.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Kek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek