Limonlu Ve Haşhaşlı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Hakan Özfırıncı'nın @hakanozfrnc elinden tadı ve kokusuyla şahane bir kek tarifimiz var. Limon aromasıyla tatlandırdığımız keki, haşhaş tohumları ile buluşturduk ve ortaya nefis bir kek tarifi çıktı. İç harcında mavi haşhaş tohumları, limon suyu ve limon zest kullanılan keki, servis ederken pudra şekeri veya dondurma ile süsleyebilirsiniz. Lezzetini arttırmak için taze nane yaprakları ile şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, limonlu ve haşhaşlı kek yapımı için detaylara geçebiliriz.

Dünyanın en popüler lezzetleri arasında yer alan soslu ıslak kek ve çilekli melek kek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Limonlu Ve Haşhaşlı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Ve Haşhaşlı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve şekeri bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Aynı kaba yumurtaları ekleyin ve 3 dakika süreyle karıştırın.
  2. Daha sonra yoğurt, limon suyu ve limon zesti de ekleyerek 2 dakika daha   karıştırmaya devam edin.
  3. Son olarak un, karbonat ve mavi haşhaş tohumlarını ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 
  4. Elde ettiğiniz karışımı daha önceden yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 35-40 dakika süreyle arada kontrol ederek pişirin.
  5. Fırından aldıktan sonra 20-25 dakika dinlendirin ve dilimler halinde servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek