Limonlu Fıstıklı Kek Ve Gazlı Limonata
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Elif Edes Tapan'dan iki farklı tarifle karşınızdayız. Hafifliği ve pratikliği ile sofraların yeni favorisi olacak limonlu fıstıklı keki, yaklaşık 20 dakika da hazırladıktan sonra size yalnızca pişmesini beklemek kalıyor. Kek ve kurabiyelerin yanında sunabileceğiniz, yazın yeni serinletici lezzeti olan gazlı limonata tarifini de sizlerle paylaştık. Listedeki malzemeler hazırsa, limonlu fıstıklı kek ve gazlı limonata tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak dünyanın en beğenilen lezzetleri arasında yer alan limonlu cheesecake ve çilekli limonata tarifini de denemeyi unutmayın.

Limonlu Fıstıklı Kek Ve Gazlı Limonata Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Fıstıklı Kek İçin

Gazlı Limonata İçin

Limonlu Fıstıklı Kek Ve Gazlı Limonata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta aklarını boş bir kap içine alın ve köpük elde edinceye çırpın.
  2. Sert bir köpük elde etmek için, çırpma esnasında yumurtaların içerisine iki tutam şeker ilave edin.
  3. Tereyağını kısık ateşte eritin. Başka bir kap içerisine kalan şekeri ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Ardından mikserle çırpın.
  4. Karışımın içerisine un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ilave edin. Kıvam alıncaya kadar malzemeleri karıştırın.
  5. Daha sonra karışımın içerisine önceden çırptığınız yumurta aklarını ekleyin ve karıştırın.
  6. Hazırladığınız kek harcını ikiye ayırın ve farklı kaplara koyun. 
  7. Kek harçlarından birine rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu ekleyin.
  8. Diğer kek harcına ise toz antep fıstıklarını ilave edin ve karıştırın.
  9. Kek kalıbının içerisine ilk olarak limonlu karışımdan bir miktar ekleyin. Üzerine fıstıklı kek harcının tamamını ekledikten sonra, en üst kısmına kalan limonlu harcı ilave edin.
  10. Hazırladığınız keki 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Pişirme işleminin ardından üzerini limon çiçeği reçeli veya kayısı reçeli ile süsleyebilirsiniz.
  11. Gazlı limonata için; limon, portakal ve greyfurtların suyunu sıkın.
  12. Sıktığınız meyve sularını bir sürahi içine alın. Üzerine tonik, küçük nane yaprakları ve buz ekleyerek karıştırın. Şimdiden afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Video Tarifler İçecek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek